måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Teknikmässan CES drabbas av finanskrisen

Publicerad: 7 januari 2009, 07:06

Antal utställare och tillresta besökare vid Consumer Electronics Show i Las Vegas rasar i år. Men utställningsledningen anser ändå mässan vara en ”ljusglimt”.


På torsdagen öppnas portarna för världens största teknikmässa, CES. Drygt 130.000 personer väntas resa till Las Vegas för att frossa i nya hi-tech-prylar. Det är dock 10.000 färre personer än förra året och hela 22.000 färre än rekordåret 2007.

Utställningsledningen är ändå nöjd med antalet besökare. Trots den vikande besökarsiffran är det ett av mässans bättre år någonsin.

”Detta blir en ljudglimt jämfört med all osäkerhet i resten av ekonomin”, säger Gary Shapiro, chef för Consumer Electronics Association som ligger bakom mässan, till BBC News.

Drygt 25.000 besökare är inresta från andra länder.

Antalet utställande företag backar också. I år ställer 2.700 företag ut, ner från 3.000 året innan. Samtidigt krymper den totala utställningsytan från 167.000 kvadratmeter till 158.000.

Nedgången har också gjort att många hotell, som vanligtvis är fullbokade under mässan, nu tvingas locka med billiga sista-minuten-priser, enligt Financial Times.

Det är för 42:e gången som Consumer Electronics Show går av stapeln. Vanligtvis hålls öppningstalet av Microsofts Bill Gate men i år är det bolagets vd Steve Ballmer som håller låda.

Johan Nylander

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev