Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tennesse öppnar första solparkeringen

Publicerad: 27 augusti 2010, 04:56

Småstaden Pulaski i Tennesse har fått sin första ”solparkering” – en offentlig parkeringsplats med soldrivna elbilsladdare.

Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Laddstationer för elbilar börjar sakta spridas över USA, men hittills har de flesta placerats i större städer, speciellt när det gäller mer avancerade stationer. Men nu har småstaden Pulaski i Tennesse fått sin första offentliga laddstation – som dessutom drivs helt med solkraft. Stationen består av en takförsedd parkeringsplats med 20 kilowatts solpaneler, och är den första av sitt slag i sydöstra USA:

– Vi ville visa att ett företag och ett samhälle kan vara framsynta och tänka banbrytande, och samtidigt dra nytta av de fördelar som finns i en liten landsbygdsstad, säger Jim Greene, vd på företaget Richland LLC som ligger bakom projektet, till den lokala TV-stationen WSMV.

Laddstationen från EV-Charge America har kostat 180 000 dollar att bygga, och är till större delen finansierad med federala och statliga medel. Den har laddare som passar både Nissan Leaf och Chevy Volt och är öppen för alla som har ett plug in-fordon.

Ytterligare 14 soldrivna laddstationer kommer att öppnas i Tennessee under de kommande tre åren, bland annat i Nashville och Chattanooga, skriver Autoblog Green.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev