Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag08.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Termisk avbildning sänker värmekostnader

Publicerad: 27 Maj 2010, 05:11

Infraröd teknik ska användas för att fotografera tusentals skotska bostäder. Målet är att minska CO2-utsläppen och sänka uppvärmningskostnaderna.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Under ett 15 månader långt pilotprojekt kommer företaget IRT Surveys att termiskt avbilda 10.000 bostäder i Dundee. Experter kommer sedan att analysera resultaten för att beräkna koldioxidutsläpp och hur mycket värme som går förlorad genom tak, väggar och fönster, skriver BBC News.

Resultaten kommer att göras tillgängliga via Internet, och förhoppningen är att de ska hjälpa hyresvärdar och de skotska myndigheterna att avgöra vilka isolerings- och energiförvaltningsåtgärder som är mest effektiva.

– Med hjälp av avancerad teknik kommer fastighetsägare att kunna precisera exakt var värme går förlorad, och därmed lägga sina resurser på de ställen där de får störst effekt. Vilket leder till minskade utsläpp, lägre bränslekostnader och varmare hem för hyresgästerna, säger Andrew Field, vice vd på Scottish Federation of Housing Associations (SFHA), som driver projektet.

Den skotska regeringen har förbundit sig att minska koldioxidutsläppen med 42 procent till 2020.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.