Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag15.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Tesla lanserar modell för djurvänner

Publicerad: 15 Januari 2016, 05:00

Bilden föreställer Tesla Model X

Elbilsjätten Tesla Motors väljer att lyssna på sina miljömedvetna bilköpare och lanserar ett nytt alternativ till modellen X sport utility vehicle.


Ämnen i artikeln:

Tesla

Teslas bilar är ett problem för djurvänner. Klädseln i bilarna kräver att djur slaktas och därför har veganer och vegetarianer valt att avstå från att köpa bilarna. Elbilsföretaget har nu valt att lyssna på sina kunder och lanserar en ny klädsel av konstläder till modellen X sport utility vehicle som kallas Ultra White, rapporterar The New York Times.

Alternativet med konstläder lanseras efter att företaget mottagit flera klagomål från veganer som menar att det är meningslöst att köpa en bil med lägre miljöpåverkan som fortfarande inkluderar animaliska produkter, med tanke på den betydande mängd växthusgaser jordbrukssektorn avger.

Även BMW, Mercedes-Benz, Lexus och Ferrari har under de senaste åren börjat erbjuda modeller med konstläder. Volvo och Ford satsar i sin tur på att använda naturmaterial som sojaskum i sina säten.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

Tesla

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.