Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Tesla måste öka takten för att överleva

Publicerad: 20 Februari 2018, 09:57

Källa: Bloomberg Tesla Model 3 Tracker

Teslafantaster världen över bygger nu sina egna databaser och informerar varandra om varje ny Tesla Model 3 som dyker upp i trafiken. Nu har nyhetssajten Bloomberg tagit detta ett steg längre och byggt ”Tesla Model 3 Tracker”.


Tesla Model 3 skulle bli den första elbilen med ett pris uppnåeligt för en bred marknad och hundratusentals människor världen över har betalat för en plats i kön. Det enda problemet är att Elon Musk och Tesla inte förmår att producera tillräckligt många bilar.
Samtidigt har bolaget varit sparsamt med information och vägrat att lämna löpande uppgifter om produktionen. Det enda som kommunicerats är en produktionsstatus i kvartalsrapporterna.
Detta har lett till att Teslafantaster världen över byggt sina egna databaser och informerar varandra om varje ny Tesla Model 3 som dyker upp i trafiken. Nu har nyhetssajten Bloomberg tagit detta ett steg längre och byggt, ”Tesla Model 3 Tracker”, ett eget verktyg som löpande uppskattar hur många Model 3 som verkligen rullar ut från fabriken i Fremont, Kalifornien. Uppgifterna bygger på en samlad bedömning av information i sociala medier och fordonens amerikanska identifikationsnummer (VIN), som varje ny bil som säljs i USA måste ha.
Enligt Bloombergs uppskattning har Tesla tillverkat 7 706 Model 3 hittills och bygger nu cirka 1 052 bilar per vecka. Det betyder att bolaget ligger långt efter den prognostiserade produktionstakten som i det här skedet skulle ha varit 5 000 bilar i veckan. Över en halv miljon bilköpare står i kö för att få sin nya Tesla, vilket betyder att med det skulle ta tio år att beta av kön. Tesla måste helt enkelt öka takten för att överleva.

Följ utveckling med Tesla Model 3 Tracker

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.