Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Tesla skrotar snålbilstävlingen

Publicerad: 10 December 2009, 12:17

Det tycks inte bli någon Progressive Auto X-tävling för Tesla. Elbilstillverkaren backar ur den klass bilen anmälts till.


Ämnen i artikeln:

Tesla

Elbilsföretaget Tesla backar ur deltagandet i Progressive Auto X. Företaget har varit anmält i mainstream-klassen med sin Model S men uppger nu att man drar sig ur tävlingen i klassen för att istället fokusera på att få bilen produktionsfärdig, rapporterar flera medier i dag.

Men Tesla överger eventuellt inte tävlingen helt. Nu är bilen anmäld i klassen demonstrationsbilar även om deltagandet där är osäkert. Teslas talesman Ricardo Reyes säger till Stuff.tv att det är för tidigt att säga vilken bil som är aktuell för tävlingen och att saken ska diskuteras med tävlingsledningen.

Tävlingsledningen å sin sida har uttryckt förvåning över Teslas beslut.

– Vi försöker fortfarande få klarhet i vad som drivit dem till bytet, säger Eric Cahill i tävlingsledningen, till Stuff.tv.

Tesla hävdar att det inte är fråga om någon oenighet mellan företaget och tävlingsledningen.

I tävlingen Progressive Auto X tävlar ett femtiotal bilar om 10 miljoner dollar. Mest kände deltagare är Neil Young som tävlar med sin ombyggda Lincoln döpt till Lincvolt. I startfältet finns elbilar, hybrider, solbilar, biobränslebilar och etanolbilar.

Beroende på tävlingsklass ställs ett antal krav på bilarna, bland annat att de ska vara nära produktionsstadium och att de har vissa prestanda och en viss aktionsradie. För att kamma hem den största prischecken på 7,5 miljoner dollar ska en bil nå 321 kilometer, rymma fyra människor, ha en toppfart på 160 km/h och accelerera från 0 till 100 km/h på tolv sekunder.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Tesla

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.