Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tesla tvärnitar i kvartalsrapport

Publicerad: 6 augusti 2015, 05:53

Amerikanska Tesla föll på efterhandeln i USA:s börshandel i går efter att bolaget redovisat nya förluster.


Ämnen i artikeln:

ElMotorTesla

I samband med rapportsläppet aviserade bolaget, där Elon Musk är huvudägare och vd, att ett positivt kassaflöde inte är att vänta i slutet av året, som han tidigare trott, utan att det nu dröjer till början av nästa år.

Varningen och en sänkt helårsprognos fick Teslas aktie att backa 7 procent i efterhandeln på USA-börsen, rapporterar TT, som konstaterar att Tesla trots rejält ökad försäljning i både Europa och USA backar motsvarande cirka 1,6 miljarder kronor under det nu redovisade kvartalet, vilket är en tre gånger så stor förlust som under samma period i fjol.

Tidigare i år har Tesla Motors och Elon Musk, som Miljöaktuellt berättat, lanserat ett nytt hemmabatteri uppkopplat mot internet, som kan lagra större mängder egenproducerad el och kan fungera som exempelvis energikälla i reserv i bostaden om huset har solpaneler på taket. Produkten har beskrivits som revolutionerande inom förnybara energisektorn och en stark konkurrent har också dykt upp och utmanar Tesla på marknaden.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

ElMotorTesla

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.