tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

The Sims på IT-avdelningen

Publicerad: 14 januari 2009, 05:10

Gillar du datorspelet Sims? Nu kan du göra nytta samtidigt som du spelar, genom att utveckla en IT-avdelning


Intel utvecklar inte bara processorer och trådlösa nät, visar det sig. Här är datorspelet med Intel Inside. Spela Intel IT Manager Game och bli din egen IT-chef och bygg upp och driv en IT-avdelning.

Om avdelningen blir framgångsrik och om du kan klara det utan konkurs, kan du bli en vinnare. Det hela är till övermåttan amerikanskt, med hire-and-fire och nya färdigheter som behövs hela tiden. Lite grann som det idag uråldriga spelet Gray Flannel Fun, om nu någon minns det. Men det är kul och kan i viss mån vara lärorikt. Faktum är att man skrattar hela tiden. Givetvis kan du jämföra dina spelresultat med andra spelande över hela världen.

Det här är huvudskärmen. Du kanske känner igen rutnätet från Sims-spelen? Bygg en datorhall, utbilda användare och ta stället i drift! Du skaffar dig nya kunskaper, anställer folk och medverkar i olika underaktiviteter, som att jaga hackers eller skaffa mera kunskaper eller budget.

I Sims svävar en grön diamant ovanför karaktärernas huvuden för att visa om de mår bra eller dåligt, hälsotillståndet med mera. Här kan du istället klicka på medarbetaren för att få veta på hur han mår. Dessutom kan du klicka på hans dator för att få veta hur den mår.

Bättra på lagret, kolla inventariet och se om du behöver bättre komponenter. Gå ut och handla hårdvara och håll dina anställda nöjda och produktionen på topp.

Katastrofer händer, som när ditt företag blir attackerat av script-kiddies. Dödskallar jagar en bandkassett runt datorhallen och slutligen blir din router sönderskjuten och försvinner i ett moln om du inte skaffat tillräckliga skydd.

Du kan anställa eller sparka medarbetare och utbilda dem, skaffa hårdvara likväl som avkopplingsmöjligheter. Du kan styra budgeten och bestämma vilken teknologi som medarbetarna utrustas med så att de kan göra sitt jobb på bästa sätt. Avsikten är att skapa det mest strömlinjeformade och lönsamma företag du bara kan genom att satsa på bästa möjliga teknik och bästa arbetsmiljö. Du kan bli universums herre!

För närvarande (januari 2009) är det version 2.0 av spelet som gäller men i februari räknar man med att ha version 3.0 ute. Då kommer även en tävling med spelet som grund att äga rum.

Läs mer på http://itmg2.intel.com/eng/launch

Jörgen Städje

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev