Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Think gasar igen

Publicerad: 15 December 2009, 07:56

Norska Think har startat upp tillverkningen av bilar på nytt. Tillverkningen är igång vid Valmet i Finland och de först beställda bilarna ska nå kunderna före jul.


Krisdrabbade Think har efter ett år med problem startat upp tillverkningen av elbilar igen. Efter att Valmet Automotives tog över i höstas meddelar nu bolaget att tillverkningen har startat. Av de 2.300 beställda bilarna ska de första levereras före jul, enligt Thinks vd Richard Canny.

– Vår första prioritet är att leverera till dessa kunder nu när bilarna rullar av produktionslinan igen. Vår nästa prioritet är att utöka orderboken med fortsatt expansion i Europa och runtom i världen, säger Canny i ett pressmeddelande.

Think tvingades avbryta tillverkningen i somras till följd av ekonomiska problem. Efter att både Storbritannien och Sverige avstått från att köpa företaget hamnade Think hos Valmet i Finland. Under hösten har tillverkningsutrustningen flyttats till Uusikaupunki i Finland och företaget planerar för en tillverkningstakt på ”flera tusen bilar om året”. Valmet uppger att man ska anställa fler än 100 personer.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.