Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tiderna blir tuffare för telefonsäljare

Publicerad: 7 november 2008, 10:47

Alldeles uppenbart är det något på gång i Sverige för att få stopp på telefonspammet, telefonförsäljare som ringer och tjatar när du helst av allt vill slippa.


Eftersom spärrtjänsten NIX inte fungerar särskilt bra, måste var och en bli krigare och bekämpa fridstörarna på egen hand. De allra värsta är telebolagen som ständigt ringer och tjatar om nya abonnemangsformer och ställer näsvisa frågor om vilket abonnemang du har för närvarande. Snäs av dem, eller skaffa en apparat som gör det åt dig.

Efter att vi publicerade artikeln om den engelska Truecall har olika forum vaknat upp i landet och kreativa människor visar upp vad de kan. Senast i raden är signaturen Dennis199 på forumet Voip-forum.se som hackade om sin vanliga nummerpresentatör till en säljarstoppare.

Diskussionen går nu vidare med hur man ska kunna få olika tillämpningar att kunna ta del av de listor med kända säljarnummer som upprätthålls av olika ambitiösa webbmänniskor i Sverige. Vi önskar dem lycka till, och hoppas att Vinnova eller någon annan investerare med blick för små, nyttiga vardagsting, ställer upp med pengar så vi kan få tillbaka telefonfriden.

Det är din telefon. Du måste själv ha rätt att välja vem som får ringa till den.

Läs mer på www.voip-forum.se/forum/showthread.php?p=9396
Artikeln om Truecall: http://teknik360.idg.se/2.8229/1.187546/slutet-for-telefonsaljaren

Jörgen Städje

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev