Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tidsbegränsade tillstånd och förtur för klimatomställning

Publicerad: 4 augusti 2021, 09:30

Verksamheter som vill ställa om kan komma att få förtur till miljötillståndsprövning. Miljötillstånd kan också komma att tidsbegränsas. På bilden Preemraff i Lysekil.

Foto: W Carter / Creative commons

Regeringen vill tidsbegränsa miljötillstånd och att ge förtur till klimatomställningsåtgärder. ”Klimatomställningen kan inte vänta och därför behöver vi underlätta för dem som vill vara med i den gröna omställningen”, säger miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) i en kommentar.


Regeringen har beslutat om tilläggsdirektiv till Miljöprövningsutredningen. Syftet är bland annat att företag snabbare ska kunna genomföra sina planer för klimatomställning. 

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.