Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Timbuktu vill att fler agerar för att rädda haven

Publicerad: 7 september 2012, 08:28

Artisten menar att det är enkelt och att alla borde säga ifrån om de exempelvis är på en restaurang som serverar scampi eller hajfenssoppa.


Jason "Timbuktu" Diakité, som är aktuell i Mattias Klums program ”Fridlyst” i SVT, berättar för Godmorgon Stockholm i P4 hur enkelt det är att agera för miljön när man ser något som man tycker är fel.

Som exemplet tar han upp problemet med utfiskningen av världens hav, där omkring 200 000 hajar slaktas varje dag för sina fenors skull eller där enorma odlingar av jätteräkor förstör viktiga marina miljöer.

Jason Diakité säger till Godmorgon Stockholm på P4 att alla borde agera mot det här.

– Om det kommer sig så att ni befinner er på någon restaurang där ni ser att de serverar hajfenssoppa, så var snälla och gör hela mänskligheten en tjänst och informera de som driver den här restaurangen om att det inte är ok. Och res er upp och gå, berätta för de som har restaurangen att ni tänker berätta för alla ni känner att inte komma tillbaka. Det är på samma sätt, jag brukar i och för sig inte resa mig upp och gå, men när jag ser att de serverar scampi på menyn så brukar jag alltid säga till att jag som kund hade uppskattat om de inte gjorde det. För odling och skördande av scampi, det är förödande för havets miljö på ett globalt plan. Det är sådana små grejer man i sin vardag faktiskt kan säga ifrån om. Vi ska vara försiktiga överlag med vad vi köper för fisk.

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News