Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tiptapp utökar samarbete med Myrorna och Stadsmissionen

Publicerad: 13 februari 2019, 12:54

Foto: Myrorna och Tiptapp

Appen Tiptapp satsar på att underlätta återbruk genom att göra det enkelt för sina användare att ge ett nytt liv till utsorterade kläder och prylar. Efter en förra årets pilotfas ansluter sig tjänsten till samtliga av Stadsmissionens och Myrornas butiker i Stockholm.


Tiptapp är en marknadsplats-app som gör det möjligt för annonsörer att mot betalning få hjälp med att bli av med saker som de inte har tid eller ork att lämna själva. I ett tidigt stadie fokuserade tjänsten på skräp som skulle köras till återvinning, men verksamheten har nu breddats till att även ta hand om second hand-fynd.

Under 2018 inledde Tiptapp ett pilotprojekt tillsammans med Myrorna med ambitionen att underlätta att skapa ett innovativt och enkelt sätt för gamla kläder och prylar att komma till användning igen.

Efter förra årets pilotprojekt utökar nu Tiptapp sitt samarbete med Stadsmissionen och Myrorna i hela Storstockholm. Målet är att fler stockholmare ska lämna in utrensade kläder och prylar av god kvalitet till second hand, samtidigt som Tiptapp skänker sin andel av överskottet för körningarna direkt till organisationerna.
”De största vinnarna på samarbetet är stockholmarna själva. Både de som vill bli av med kläder de inte använder och de som behöver varma kläder i kylan. Att vi dessutom kan skänka vår andel av pengarna är vi väldigt stolta över. När du Tiptappar till välgörenhet blir det dubbel effekt”, säger Tiptapps grundare och vd Tim Bjelkstam.

Under förra årets pilotfas hade Tiptapp omkring tusen körningar till Myrorna och Stadsmissionen. Målet för 2019 är att genom Tiptapps tjänster spara in 200 ton CO2-utsläpp som annars skulle släppas ut i onödiga transporter. Tim Bjelksam menar att samarbetet är bra eftersom det både skapar arbetstillfällen och lyfter hållbarhetsaspekter såväl ekologiskt som socialt.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev