torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tomas Kåberger ska hjälpa hållbara energientreprenörer

Publicerad: 26 november 2018, 12:03

Tomas Kåberger, före detta generaldirektör på Energimyndigheten, går till Innoenergy som på uppdrag av EU ska hjälpa entreprenörer och företag att introducera nya hållbara energilösningar.


Tomas Kåberger rekryteras till det EU-finansierade samverkansföretaget Innoenergy som arbetar för att hjälpa entreprenörer och företag att ta fram hållbara energilösningar. Tomas Kåberger tillträder en ny tjänst med titeln “industrial growth executive”. Innoenergy skriver att organisationen är mycket nöjd med rekryteringen och att Tomas Kåberger tar med sig ett världsomspännande nätverk och erfarenhet från både näringsliv, myndigheter och akademin.

Tomas Kåberger sitter i dag i Vattenfalls styrelse och har under de senaste åren arbetat som ledare för ett energiinstitut i Tokyo. Han är också rådgivare till den internationella energiorganisationen Geidco med säte i Beijing.
“Utvecklingen av hållbar lönsam energiteknik går fort i Asien. Jag vill bidra till Innoenergys arbete att organisera företag i Europa för snabb industrialisering av lösningar inom förnybar energi och batteriteknik också här”, säger Tomas Kåberger i en kommentar.

Tomas Kåberger säger vidare att han uppskattar att Innoenergy på ett tydligt sätt kombinerar miljömål mot industriella ekonomiska mål. Tomas Kåberger tillträder tjänsten den 1 december 2018.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev