Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag15.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Toppjobben finns – sök dem!

Publicerad: 18 Februari 2009, 08:19

Allt är inte uppsägningar och nedläggningar. Toppjobben finns i Sverige. Det är bara att söka.


Raketbasen Esrange i Kiruna söker folk! Man vill ha en systemingenjör till avdelningen för uppsändningstjänster. Har du erfarenhet av HF-teknik och elektronikkonstruktion måste det vara svårt att hitta en bättre tjänst. Det gäller att du gillar att arbeta med telemetri, kommunikationslänkar och utveckling av inbyggda system (inuti raketer alltså). Men vem gör inte det? Kontentan av detta är att det finns jobb för högt kvalificerade tekniker i Sverige. Alla behöver inte bli biljettförsäljare i tunnelbanan. Framtiden är ljus.

Bitarna flyger åt alla håll när en Maxus lämnar startplattan. Tänk att få vara en del av detta.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:
• Drift, underhåll och utveckling av våra system för kommunikation med sondraketer och stratosfäriska ballonger
• Operativt arbete under kampanjer
• Deltagande i utvecklingsprojekt

Fattar du vad ”operativt arbete under kampanjer” betyder? Trycka på knappen och skjuta bamseraketer, är vad det betyder!

Förberedelse för en uppskjutning. Tekniker i vita rockar (mmm, det är så det ska vara) undersöker att nyttolasten fungerar som den ska.

En underbar brasklapp kommer till mot slutet ”Arbetstiden är förlagd till normal kontorstid, förutom vid pågående kampanjverksamhet då förskjuten arbetstid kan förekomma” vilket ska uttolkas som att du får nöjet att skjuta raketer dag och natt!

Om undertecknad hade bott i Kiruna hade det varit självklart att söka detta jobb. Det är faktiskt en sak som kan få mig att längta till Norrland och myggen.

Fem – fyra – tre – två – ett – ANSÖK!

Läs mer om Esrange här: http://www.ssc.se/?id=5997

Undertecknad har tidigare skildrat den mycket spännande verksamheten vid Esrange i två artiklar i Nätverk & Kommunikation: ”Esrange – Sveriges fönster mot rymden” i NOK 2003-08 och ”Satelliter ger raketbas i Kiruna stjärnglans” i NOK 2003-09, om raketer och telemetri, stratosfärballonger och driftövervakning av satelliter.

Jörgen Städje

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.