Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Topprankning för svenskt miljöinstitut

Publicerad: 26 januari 2017, 14:38

Stockholm Environment Institute, SEI, rankas som världens viktigaste tankesmedja på miljöområdet i University of Pennsylvanias årliga ranking. Men chefen är oroad över utvecklingen.


Stockholm Environment Institute, SEI, rankas som världens viktigaste tankesmedja på miljöområdet. Det är University of Pennsylvania som i sitt årliga index över tankesmedjor ”Think tanks and Civil Societies” utsett SEI till världens mest inflytesrika tankesmedja inom miljö. Rankingen baseras på en enkät som besvaras av tusentals journalister, beslutsfattare, investerare och specialister. För att nå toppen på listan krävs att tankesmedjan uppfyller en rad olika kriterier kopplade till faktorer som ledarskap, medarbetare, kvalitet, inflytande, innovation, kommunikation med mera.
– Det innebär ett stort ansvar att ligga i toppen i en internationell ranking. SEI arbetar nära beslutsfattare och det är helt avgörande att vi betraktas som oberoende och att våra slutsatser och rekommendationer är vetenskapligt förankrade. Idag, mer än någonsin, är ett öppet och förtroendefullt samarbete mellan forskningsinstitut helt avgörande för en positiv utveckling i Sverige och globalt. Den växande populismen och faktaresistensen i världen gör mig djupt oroad, säger Johan Kuylenstierna, chef för SEI, till Aktuell Hållbarhet.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.