Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Törstig blomma tar till Twitter

Publicerad: 26 Mars 2009, 08:10

Tycker du att det är svårt att hålla krukväxterna vid liv? Botanicalls är prylen som känner av fuktighetsgraden i jorden och skickar ett meddelande via nätverkstjänsten Twitter när det är dags att vattna blommorna.


Den sociala nätverkstjänsten Twitter blir allt mer populär. Nu kommer uppfinningen som till och med låter dina krukväxter använda internettjänsten för att meddela sig med omvärlden. Vad blommorna ska twittra om? Att de är i behov av att vattnas så klart.

Twitter låter dig, och dina blommor, meddela sig med omvärlden i form av korta statusmeddelanden på upp till 140 tecken. De forskare vid New York University som skapat Botanicalls, som prylen kallas, har gett växterna möjlighet att uttrycka olika grad av desperation, alltifrån ”jag är törstig, kan du vattna mig tack?”, till ”jag är i desperat behov av vatten, var snäll att vattna mig!”.

Botanicalls är i grunden en enkel konstruktion som består av en fuktsensor, diverse annan elektronik samt trådlös nätverksutrustning. Utvecklarna säljer en byggsats för 99 dollar som du själv kan montera om du önskar knyta närmare kontakt med dina växter.

Mats Stålbröst

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.