Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Toshiba hakar på litium-jontåget

Publicerad: 17 Maj 2010, 05:41

Det japanska elektronikkonglomeratet vill dra nytta av den ökade efterfrågan på miljövänligare bilar.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikElbilarMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Toshiba meddelade idag att företaget har inlett samarbeten med flera olika biltillverkare för att utveckla nya litiumjonbatterier. Marknaden för uppladdningsbara batterier förväntas femdubblas under de kommande fem åren, skriver Reuters.

– Vi är i en utvecklingsfas med flera biltillverkare. Vår strategi är att konkurrera på en öppen marknad snarare än att rikta oss till enskilda aktörer, sa Toshiba-chefen Ryuichi Nakata i ett uttalande.

Företaget bygger en ny fabrik i norra Japan, där man planerar att börja producera sitt laddningsbara batteri SCiB i februari 2011. Den initiala kapaciteten blir 500 000 enheter per månad, en siffra man hoppas dubbla under 2012.

Toshiba har redan tagit hem en order från Honda Motor, som innebär att man kommer leverera batterier för elektriska motorcyklar. Dessutom kommer företaget att leverera batterier för elbilar åt en icke namngiven biltillverkare.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.