Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Trådlöst tangentbord som skrotar batterierna

Publicerad: 3 november 2010, 06:33

Logitech lanserar ett ljusdrivet och trådlöst tangentbord. En full laddning är tillräckligt för tre månaders användning i totalt mörker.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Igår presenterades Logitech Wireless Keyboard Solar K750, företagets första ljusdrivna tangentbord. Tack vare de inbyggda solpanelerna så driver produkten sig själv så länge det finns ljus tillgängligt. Det behöver inte vara solljus utan den fungerar även med elektriskt ljus. Och det krävs inga vanliga batterier.

Fulladdad så kan tangentbordet användas tre månader i totalt mörker, vilket borde vara goda nyheter för dem som planerar att stänga in sig och spendera vintern med onlinepoker eller World of Warcraft.

Som tillbehör har företaget utvecklat en solenergiapplikation (tillgänglig för nedladdning från och med 15 november), som bland annat inkluderar en ljusmätare och som varnar när batteriet börjar ta slut.

Tangentbordet är cirka 8 millimeter tjockt, utrustat med Logitechs ”Incurve keys” och ansluts till datorn med hjälp av en mottagare i USB-porten.

Priset för tangentbordet är 79 dollar (cirka 530 kronor).

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.