Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Trädtjuvar ångrade sig – monterade tillbaka trädstam

Publicerad: 24 januari 2012, 09:32

En markägare utanför Helsingborg upptäckte en dag att någon sågat ner ett av hans bokträd. Än mer förvånad blev han några dagar senare då han upptäckte att trädtjuvarna monterat tillbaks det igen.


Ämnen i artikeln:

Skog

Det är Helsingborgs Dagblad som berättar om Erling Carlsson och hans mystiska upplevelser under julhelgen. En dag upptäckte han att någon avverkat och kapat ett av hans lövträd. Trädet hade rensats från grenar och den tre meter höga stammen hade transporterats bort.

Erling Carlsson blev förstås förvånad, men det var ändå ingenting mot hur förvånad han blev nu i helgen då han upptäckte att trädtjuvarna forslat tillbaka stammen igen – och monterat upp den på sin ursprungliga stubbe.
– Att någon gör så här är helt obegripligt. Det krävs ju maskiner för att få stammen på plats, säger han till HD.

Exakt hur stammen sitter fast på stubben vet man inte än, men Erling Carlsson berättar att han tänker ta bort stammen från stubben så snart som möjligt, så att den inte faller och gör skada.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Skog

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.