Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tranåsföretag väljer miljöprofil på tuffa marknader

Publicerad: 12 oktober 2005, 06:52

I den hårda konkurrensen om gräsklippar- och värmepumpskunder har företagen i Tranås bestämt sig för en miljöprofil. Ett konkret bevis på att man ligger långt framme med miljöarbetet är att både CCP Stiga och IVT Industrier har fått uppmärksamhet av miljömärkningen Svanen för sina miljöanpassade produkter, bland annat en gräsklippare som går på etanol.


Bakgrunden är att GGP Stiga har tagit fram ett 20-tal svanmärkta produkter i sitt sortiment. Senaste nykomlingen är en etanoldriven gräsklippare, den enda på den svenska marknaden.

– Stiga har sedan länge varit en föregångare i branschen vad gäller miljöutveckling, säger Dick Thunell, vd för GGP Stiga Sverige. Att vi kan erbjuda ett etanoldrivet alternativ är en naturlig fortsättning i enlighet med Stigas profil.

Att Stigas gräsklippare håller hög miljöstandard intygas av Svanens representanter.

– Svanen har världens hårdaste krav när det gäller avgaser från gräsklippare. En svanmärkt gräsklippare har en tystare gång och är vibrationstestad, säger Per Ribbing som är projekledare på Svanen.

IVT Industrier å sin sida är enda företaget i Sverige som säljer svanmärkta värmepumpar.

Kommunstyrelsens ordförande Hans Rocén (m) är förstås glad över uppmärksamheten från Svanen, men ändå inte helt nöjd:

– Jag vill uppmana kommunens övriga näringsliv att göra lika bra ifrån sig vad gäller miljö- och kvalitetsarbete som dessa företag har gjort, säger Hans Rocén.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.