Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Tre nya bolag på amerikanska ambassadörens lista

Publicerad: 1 juli 2009, 15:52

Amerikanska ambassadens i Sverige fortsätter jakten på Sveriges bästa miljöteknik. Nu har man hittat tre nya bolag.


Ämnen i artikeln:

MiljöteknikUsa

Innovativ kunskap, energieffektivisering för byggnader respektive motor är affärsidéer hos tre bolag som adderas på den amerikanska ambassadörens lista över attraktiva svenska miljöteknikbolag.

Här är det tre bolagen.

Detox har en bred verksamhet som omfattar allt från tekniska konsulttjänster inom exempelvis miljöområdet, environmental due diligence (EDD), miljöriskvärdering, projektledning inom bygg- och fastighetsbranschen till nya koncept för produktion av biogas.
Länk till bolagets hemsida

LindinVent AB erbjuder luftflödeskontroll i varierande miljöer – vilket minskar energiförbrukningen för byggnader. ”Dessutom är vårt mål att underlätta och säkerställa en god hälsa för människor som jobbar i farliga miljöer som i laboratorier och industri.” står att läsa på bolagets hemsida.
Länk till bolagets hemsida

IDCC säljer en patenterad frekvensomvandlingsteknik som minskar energiförbrukningen i elektriska motorer (asynkron) som används mest i kyl- och ventilationsanläggningar, pumpar och kompressorer. Tekniken minskar energiförbrukningen mellan 25 och 50 procent.
Länk till bolagets hemsida
 

Här kan du läsa hela listan

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

MiljöteknikUsa

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.