Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tre röster om Maud Olofssons miljötal

Publicerad: 8 juli 2010, 12:38

Centerledaren Maud Olofsson ägnade 7 minuer och 40 sekunder av sitt tal åt att miljön då hon lyfte fram Sverige som världens bästa klimatland och Centern som Alliansens gröna röst. Vi lät några lyssnare kommentera.

Ämnen i artikeln:

KärnkraftMaud Olofsson

Bengt Åke Ljudén, affärsansvarig Invest Sweden:
– Jag tycket att det var ambitiöst och starkt av henne att peka på att landsbygden kan få en betydande roll i framtidens produktion av förnybar energi. I övrigt tycker jag att de nu har en mer trovärdig och varaktig energipolitik eftersom jag tror på en blandning av kärnkraft och förnybara energikällor.

Karin Larsson, medieanalytiker Infopaq:
– Det var ett förväntat tal, även när det gäller miljön. Exempelvis att att hon inte nämnde kärnkraften och istället valde att tala om vindkraft. Men med tanke på alla som stod framför scenen med ”Kärnkraft nej tack”-skyltar kan man tänka sig att de förlorar väljare på den politik de för. Det var även förväntat att Centern tar på sig rollen att vara de borgliga parti som driver miljöfrågorna.

Jenny Björkman, Student Consulting:
– Det känns hemskt att säga, det men jag är inte så insatt i miljöfrågorna det här valet, trots att jag tycker att de är väldigt viktiga. Därför har jag inga direkta kommentar på det hon sa. Men jag tycker att Centern är det mest attraktiva av de borgliga partierna, just på grund av att de driver miljöfrågorna.

magnus.norrman@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev