Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Tre spekulanter tävlar om Volvo

Publicerad: 25 Februari 2009, 07:02

Icke-bindande bud på Volvo Personvagnar är att vänta innan påsk. Samtal förs med tre seriösa spekulanter.


Enligt uppgifter till Dagens Industri ska investmentbanken JP Morgan, som Ford gett i uppdrag att sälja Volvo, ha lämnat ifrån sig memorandum till tre seriösa spekulanter. Memorandumet, en slags skriftlig sammanställning kring bolaget, är framtaget av Volvo PV i samarbete med konsultföretaget KPMG.

De tre spekulanterna ska nu ta andra steget mot en eventuell affär och få en närmare presentation vid möten i London. Bland andra ska Volvos vd Stephen Odell, operative chefen Steven Armstrong och finansdirektören Stuart Rowley deltaga.

Fram till påskhelgen har de tre intressenterna på sig att lägga ett indikativt icke-bindande bud, uppger källor för tidningen.

Budet väntas ligga på 20 – 25 miljarder kronor. Det motsvarar det värde som Volvo PV är pantsatt till sedan Ford tog upp ett lån hos ett bankkonsortium 2006 på 125 miljarder kronor. SEB uppges vara en av bankerna i detta konsortium med ”ett mindre belopp”.

Till skillnad från GM sköter Ford affären på ett traditionellt sätt med investmentbanker, presentationer och budgivning.
– Ford sköter det i mer ordnade former, säger en källa till DI.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.