Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tre tycker till om Lars Ohlys tal

Publicerad: 5 juli 2010, 20:23

En generalsekreterare, klimattalesperson och informationsdirektör kommenterar Lars Ohlys tal i Almedalen.


Ämnen i artikeln:

Lars OhlyVänsterpartiet

Fråga: Vad tycker du om Lars Ohlys tal i Almdalen ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv?

Anders Hellberg, klimatchef, Greenpeace
– Vart fan tog klimat, energi och miljöfrågorna vägen? Av de två partiledartal vi hittills sett har miljöfrågorna verkligen lyst med sin frånvaro.
– Just nu är det extremt viktigt att få upp klimatfrågan på bordet igen efter misslyckandet i Köpenhamn. Vi måste vi ro i hamn ett klimatavtal i Mexico.

Loth Hammar, informationschef, Invest in Sweden
– Miljöteknik, cleantech är definitivt nästa spännande innovations- och tillväxtområde i Sverige; och det handlar ju om så kallad hållbar tillväxt där ny miljöbra teknik och nya affärsprocesser växer fram och ersätter det gamla. Det finns ett stort intresse för det just nu och borde vara ett prioriterat område som alla politiker känner till. Även Lars Ohly som ju inte nämnde något om det.

Göran Pettersson, generalsekreterare, Forum för Frivilligt Socialt Arbete
– Han nämnde ju långsiktiga satsningar på förnyelsebar energi – och det gillar jag. Men så pratade han ju massor om välfärd och frågan är ju om det är just Vänsterpartiet som ska driva de frågorna. Jag tror det finns friktion mellan de rödgröna partierna…

Mikael Salo

mikael.salo@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Lars OhlyVänsterpartiet

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.