Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tre vinnare inom hållbar sjukvård utsedda

Publicerad: 21 februari 2017, 10:05

Nordic Conference on Sustainable Healthcare 2017 prisades aktörer från Reykjavik, Södertälje och Malmö som med sitt hållbarhetsarbete visat att det går att göra skillnad.


– Det händer mycket på hållbarhetsområdet inom sjukvården i Norden och det finns många initiativ som förtjänar uppmärksamhet och alla de som vi nominerat är värdiga vinnare, sade Daniel Eriksson, juryns ordförande och grundare av Nordic Center for Sustainable Healthcare inför prisutdelningen på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Utmärkelsen ”Årets organisatör av hållbar sjukvård” tilldelades sjukhuset Landspitali på Island. Det har visat att storleken inte alltid är avgörande för ett föredömligt hållbarhetsarbete.

Miljöchefen Hulda Hulda Steingrímsdóttir var glad och mycket förvånad.
– Det här hjälper mig att kämpa vidare, jag ska genast ringa hem till vår vd och berätta, sade hon när hon mottog diplomet av Helén Liljefors, vd för Bonnier Bussines Sustanibility.

Utmärkelsen ”Årets innovation inom hållbar sjukvård” gick till Uppsala Universitetssjukhus och företaget Pharem Biotech i Södertälje som i samverkan testar en metod med enzymer som bryter ned läkemedelsrester.
– Försöken i Uppsala har lyft vår idé och hjälper oss att ta den till nya marknader, sade Martin Ryen, vd på Pharem Biotech, vid prisutdelningen.
Produkten det handlar om heter P-cure. Den ser ut som ett litet doftbock som fäst vid toalettstolen och som vid varje spolning lösgör ett enzym som direkt vid källan bryter ned läkemedelsrester i avföringen.

Utmärkelsen ”Årets bästa företag inom hållbar sjukvård” gick till Paxxo från Malmö som på ett nydanande sätt resurseffektiviserar sjukvårdens avfallshantering.

anvandare.borttagen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.