Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Tredje AP-fonden vill inte offentliggöra koldioxidavtryck

Publicerad: 28 Oktober 2014, 11:30

Tredje AP-fondens aktieinvesteringar har lägre koldioxidavtryck än motsvarande globala jämförelseindex. Men några specifika siffror vill man inte gå ut med.


Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 28 oktober.

Det koldioxidavtryck som Tredje AP-fondens aktieinvesteringar har är 27 procent lägre än motsvarande globala jämförelseindex. Det visar en ny analys av aktieportföljen som fonden låtit ta fram. Men några specifika siffror vill man inte gå ut med ännu.

Lil Larås Lindgren, kommunikationschef på Tredje AP-fonden, säger till Miljöaktuellt att frågan är komplicerad och svårkommunicerad.

– Vad vi än säger för siffra så sätter inte folk det i relation till någonting, det låter bara galet.

Det var i samband med FN:s klimatmöte i New York i september som Tredje AP-fonden undertecknade initiativet Montreal Carbon Pledge som uppmanar investerare att årligen mäta och publicera koldioxidavtryck från sina aktieinnehav. Enligt Lil Larås Lindgren har det gjorts en väldigt omfattande analys för att ta fram siffrorna för Tredje AP-fondens portfölj.

– Kraven är att vi ska redovisa det här till nästa år vid årsskiftet. Men vi tänkte att vi går ut redan nu och informerar om att vi gjort vår första analys. Sedan får vi helt enkelt återkomma när vi tycker att vi kan ge en bredare bild.

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.