måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Trots stort intresse – få väljer hållbart pensionssparande

Publicerad: 15 november 2019, 11:51

När Svenskt kvalitetsindex mäter kundnöjdhet svarar mer än hälften av de tillfrågade att hållbarhet är viktigt i deras pensionssparande, ändå är det relativt få som aktivt planerar att göra förändringar för att placera pensionen mer hållbart.


Det framgår i årets försäkringsstudie som ställt ett antal fördjupade frågor kring och om hållbarhet är en viktig aspekt vid val av pensionssparande. Svaren följer ett mönster som setts i andra branschstudier – mer än hälften svarar att man tycker att hållbarhet är viktigt i sitt pensionssparande, ändå relativt få som aktivt planerar att göra förändringar för att placera pensionen mer hållbart.
”Här finns ett glapp mellan retoriken och verkligheten. Vi har sett liknande tendenser i andra branscher, till exempel inom transportsektorn. Hållbarhet är något som kunderna tänker på men för att skapa verklig förändring så behöver bolagen hjälpa till mer, säger Johan Parmler, vd för Svenskt kvalitetsindex, i en kommentar i årets rapport.
”Många kunder anser att de val man gör kring sitt pensionssparande skulle kunna påverka samhällsutvecklingen så här finns stora möjligheter för branschen att göra skillnad”, fortsätter han.

Läs rapporten från Svenskt kvalitetsindex

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev