Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Trump fryser anslag till miljövårdsmyndigheten

Publicerad: 24 januari 2017, 15:08

Trump-administrationen har frusit alla anslag till USA:s miljövårdsmyndighet, Environmental Protection Agency, EPA.


Ämnen i artikeln:

KlimatförändringarVäxthuseffekten

Trump-administrationen har stoppat alla anslag till USA:s miljövårdsmyndighet EPA. Anslagen till forskning, övervakning av luftkvalitet, utbildning och flera andra områden har frusits i väntan på att Scott Pruitt, den myndighetschef som Trump utsett, ska godkännas av kongressen. Scott Pruitt är sedan länge uttalad motståndare till EPAs arbete och under sin karriär som advokat stämde han myndigheten 13 gånger.

Samtidigt har regeringen belagt de anställda på myndigheten med munkavel. En källa inom kongressen säger till tidningen Huffington Post att informationen om Trump-administrationens order kommer från en EPA-medarbetare som valt att vara anonym eftersom personen fruktar vedergällning från den nya myndighetsledningen.

Trumps pressekreterare Sean Spicer sa under helgen att Vita huset troligtvis kommer att ta upp det kontroversiella Dakota Access Pipeline-projektet som Obama la ner förra året efter massiva protester från ursprungsbefolkningen i området.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.