Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Trump skyller bränderna på Kalifornien

Publicerad: 8 augusti 2018, 10:20

Under måndagen la den amerikanska presidenten upp flera Twitterinlägg där han skrev att Kaliforniens miljölagar är en av orsakerna till de häftiga bränder som nu härjar i delstaten.


Ämnen i artikeln:

KlimatförändringarVäxthuseffekten

I Kalifornien rasar den största skogsbranden i delstatens historia. Men enligt USA:s president Donald Trump är det inte klimatförändringarna som är boven i dramat. I en rad Twitterinlägg skyller presidenten istället på Kaliforniens ”dåliga miljölagar” och på att delstaten infört regleringar för vattenanvändning. Flera amerikanska medier har kontaktat Vita huset för att fråga vad Donald Trump egentligen menar med sina inlägg. Men hittills har man inte fått några svar. De tjänstemän som fått frågan har snarare uttryckt förvirring över det faktum att presidenten skyller på vattenregleringen, trots att vattenbristen i Kalifornien är välkänd och en av anledningarna till att bränderna blivit så allvarliga.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.