Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tuffa politiska krav i SPBI:s klimatfärdplan

Publicerad: 5 februari 2020, 10:26

En historisk satsning på inhemska biodrivmedel är del av Svenska petroleum- och biodrivmedelsbranschens färdplan inom ramen för regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige. Johan G Andersson, vd för SPBI, ställer dock tuffa politiska krav för att det ska hända.

Foto: SPBI och Preem

Idag presenterar den svenska petroleum- och biodrivmedelsbranschen sin väg mot klimatneutralitet 2045. Med den kommer med flera krav på politiker, regeringen och EU. Huvudrecepten handlar om inhemska biodrivmedel och CCS.


Fossiltfritt Sverige fortsätter att utmana näringslivet och få det att analysera sin egen roll i omställningen. I dag är det dags för Svenska petroleum- och biodrivmedelsbranschen (SPBI), som i dag

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.