Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag27.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Tuffa politiska krav i SPBI:s klimatfärdplan

Publicerad: 5 Februari 2020, 10:26

En historisk satsning på inhemska biodrivmedel är del av Svenska petroleum- och biodrivmedelsbranschens färdplan inom ramen för regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige. Johan G Andersson, vd för SPBI, ställer dock tuffa politiska krav för att det ska hända.

Foto: SPBI och Preem

Idag presenterar den svenska petroleum- och biodrivmedelsbranschen sin väg mot klimatneutralitet 2045. Med den kommer med flera krav på politiker, regeringen och EU. Huvudrecepten handlar om inhemska biodrivmedel och CCS.


Fossiltfritt Sverige fortsätter att utmana näringslivet och få det att analysera sin egen roll i omställningen. I dag är det dags för Svenska petroleum- och biodrivmedelsbranschen (SPBI), som i dag

Läs vidare –

Starta din prenumeration.

Endast 99 kr första månaden

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
Daglig omvärldsbevakning i din inkorg
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när du vill under de första 30 dagarna. Därefter övergår den till en 12 månaders prenumeration med alla våra digitala artiklar samt vår omvärldsbevakning för 4495 kr/år (ex. moms).

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.