tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tui går med i Science Based Targets Initiative

Publicerad: 26 augusti 2022, 10:10

Tui som har flygbolag, hotell och kryssningar vill nå nettonollutsläpp till 2050 och göra betydande minskningar till 2030. Foto: ArtMarie / Getty images

Tui blir första researrangör att ansluta sig till Science Based Targets Initiative inom både flygbolag, hotell och kryssningar.


Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


Tui Group har nu lämnat in sina reduktionsmål till Science Based Targets Initiative, SBTI, för vetenskaplig validering. Gruppen som driver både flygbolag, hotell och kryssningar vill uppnå nettonollutsläpp i hela sin verksamhet senast 2050. 

– Vi är den första researrangören globalt som ansöker om vetenskapsbaserade mål för både flygbolag, hotell och kryssningar, säger Ronja Jakobsson, junior kommunikationschef på Tui Sveige, till Aktuell Hållbarhet.

Tui uppger att detaljerade studier har genomförts och en handlingsplan tagits fram för vart och ett av de tre affärssegmenten, med syfte att åstadkomma ”betydande minskningar” av utsläppen till 2030. Åtgärdspaketen som ska presenteras inom kort sägs handla om allt från hållbart flygbränsle och utbyggnad av förnybara energikällor på hotellen till den senaste tekniken för att minska utsläppen i kryssningsbranschen. 

Tui uppger att bolaget kommer fortsätta arbeta för att motivera sina parters till exempel när det gäller byggande och ombyggnad av hotell, transfer på resmålen och utveckling av utflykter med mat från lokala producenter. 

”Vi vill vara en del i att driva branschen framåt mot ett mer hållbart resande. Jag är övertygad om att den hållbara omvandlingen lönar sig – för samhället, för miljön och för näringslivet. Det känns otroligt kul att vi kunnat ta steget, som första researrangör att ansluta oss till SBTI med dessa tre områden, det är en viktig del i vårt arbete framåt, säger Jessica Enbacka, vd på Tui, i en kommentar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev