Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tunga investerare kräver klimatrapport

Publicerad: 28 april 2015, 07:39

Pressen ökar nu på omkring 100 nordiska bolag att sätta i gång arbetet med att klimatrapportera.


Den här artikeln publiceras i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 28 april.

Bakgrunden är att tio stora, svenska investerare kräver det. I ett gemensamt brev signerat av bland andra AP-fonderna, Nordea, Storebrand (SPP) och Svenska kyrkan uppmanar investerarna bolagen att öka sin transparens i klimatfrågan genom att informera hur risker och möjligheter kopplade till klimatförändringar hanteras.

"Vi är beroende av tillförlitlig och jämförbar data från de företag som vi investerar i för att kunna utvärdera och kvantifiera klimatpåverkan av våra investeringsportföljer. Vi uppmanar därför alla företag som vi har innehav i att i största möjliga mån tillhandahålla CDP med den efterfrågade informationen”, skriver investerarna.

– Att det saknas CDP-rapportering från vissa företag skapar frustration bland investerare som önskar ett samlat och komplett dataunderlag”, säger Emma Henningsson, Nordenchef på CDP.

CDP, tidigare Carbon Disclosure Project, är en internationell icke vinstdrivande organisation med världens enda globala system där företag och städer kan mäta, hantera och dela viktig miljöinformation. CDP arbetar med olika marknadsaktörer, inklusive 822 institutionella investerare för att motivera företag till att vara transparenta i sin påverkan på miljön och naturresurser och ta ansvar för att minska den negativa klimatutvecklingen.

Ola Söderlund

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News