Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

TV: Det hotar EU:s miljöpolitik

Publicerad: 7 Januari 2015, 06:52

Se inspelningen av seminariet Fokus där Carl Schlyter, Fredrik Malm och Leif Bernergård diskuterar EU:s miljöpolitik och hur den påverkar Sverige.


Starka krafter bromsar miljöagendan i EU. Inte sedan 90-talet har motståndet varit så starkt.

Det konstaterade deltagarna i Miljöaktuellt frukostseminarium om EU:s miljöpolitik i början av december och där Mikael Karlsson, ordförande i Europas största miljöorganisation EEB, var moderator.

– Det är medlemsländernas regeringar som är problemet, sade Fredrik Malm, FP-ledamot i riksdagens miljö- och jordbruksutskott, till Miljöaktuellt.

Carl Schlyter, Miljöpartiet, ordförande i riksdagens EU-nämnd och tidigare EU-parlamentariker i tio år.

– Jag skulle önska att jag kunde säga att jag är jätteoptimistisk – men det kan jag inte. Men jag är inte superpessimistisk heller", deklarerade Schlyter.

Leif Bernergård, handläggare på Naturvårdsverket i frågor som rör EU och internationella konventioner, uppgav att stämningen i EU:s beslutande organ är att miljöfrågan dämpar ekonomin.

– Det pågår en maktkamp, men slaget är inte förlorat. Alla intressen har möjlighet att påverka kommissionen, som är ny och sitter i fem år. Inget är hugget i sten, framhöll Bernergård.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.