Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag24.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Två hållbarhetspriser till Värmland

Publicerad: 9 April 2014, 12:40

När Miljöstyrningsrådet för sjunde året i rad delade ut priserna Utmärkt hållbar upphandlare och Utmärkt hållbar leverantör gick båda priserna till Värmland.


Ämnen i artikeln:

Miljöstyrningsrådet

För sjunde året i rad delade Miljöstyrningsrådet ut priserna Utmärkt hållbar upphandlare 2014 och Utmärkt hållbar leverantör. Den upphandlare som vann priset var företaget Landstingsfastigheter i Värmland och den leverantör som fick priset var Löfbergs Lila. Därmed var det dubbelseger för Värmland – där båda företagen här hemma.
– Priset är en härlig bekräftelse på att de insatser vi gör är riktiga. I Värmland finns sedan lång tid ett stort engagemang för miljöfrågor och vårt arbete är en direkt fortsättning på dessa insatser och politiska beslut som fattats i enighet. I de lokaler vi förvaltar finns de mest känsliga värmlänningarna, vilket innebär att vi ska tillhandahålla landets mest lämpliga lokaler, säger Lars Nilsson, fastighetschef på Landstinget i Värmland.

Här är en del av juryns motivering av priset: ”Tack vare sitt kontinuerliga arbete som kan visa på goda resultat är Landstingsfastigheter i Värmland en värdig vinnare av 2014 års pris”.

Priset Utmärkt hållbar leverantör gick till Löfbergs Lila med följande motivering: ”Tack vare sitt långsiktiga arbete som spänner över hela värdekedjan; kaffeodling, transporter, förädling, leveranser, konsumtion och samhällsansvar – från böna till kopp – är Löfbergs lila en värdig vinnare av 2014 års pris”.
– Det är naturligtvis oerhört hedrande att vi uppmärksammas på detta sätt. Vi är och kommer alltid att vara ett kaffe som både smakar och gör gott”, säger Kathrine Löfberg, kommunikationsdirektör på Löfbergs.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Miljöstyrningsrådet

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.