Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Tvärnitt för krispaket

Publicerad: 12 December 2008, 06:07

Det blir inga räddningspengar till den amerikanska bilindustrin. I natt stupade förhandlingarna i senaten.


Den amerikanska senaten misslyckades i natt med att baxa igenom krisplanen för den krisande bilindustrin. Chrysler, Ford och GM som varskott administrationen om behov av stöd på 34 miljarder dollar får därmed inga pengar.

– Vi har inte lyckats få det här över mållinjen, sa senatens majoritetsledare, demokraten Harry Reid efter omröstningen enligt Autonews.

För att krisplanen, som röstats igenom i representantshuset, skulle ha godkänts behövde demokraterna stöd av republikanerna. Demokraterna har 50 röster när 60 röster behövdes. Krisplanen skulle ha inneburit kortfristiga lån som skulle hjälpa biltillverkarna att överleva nästa års första kvartal. Kritikerna menar att det endast innebär en konstgjord andning på bekostnad av skattebetalarna.

Några andra statliga åtgärder att räkna med före årsskiftet anses inte vara att räkna med. Kongressen kan däremot avvakta till en bit in på nyåret när demokraternas position i senaten är starkare, skriver Autonews. Bush-administrationen kan även besluta att ge biltillverkarna lån från de 700 miljarder dollar som godkänts för att stödja finanssektorn.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.