söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tvärstopp för vindkraftparken i Piteå

Publicerad: 25 maj 2009, 04:48

Det skulle bli 132 vindkraftverk till havs. Nu visar det sig att det inte går att elansluta parken.

Ämnen i artikeln:

VindenergiVindkraft

Klocktärnan Offshores planer på att bygga en vindkraftpark på Klockargrundet utanför Piteå har stött på patrull. Det går för närvarande inte att ansluta vindkraftparken till elnätet, skriver Piteå-Tidningen.

Bolaget, som är startat av WPD Scandinavia och Nordanvind vindkraft, vill fortfarande bygga parken som beräknas kunna producera 660 megawatt. Men tempot dras ned.

– Vi har plöjt ner en hel del pengar och resurser i arbetet med Klocktärnan. Något vi ser som en framtida investering. Men i dagsläget medför den begränsade möjligheten att i framtiden ansluta vindkraft i området att det inte ekonomiskt går att bygga vindkraftsparken Klocktärnan. Det gäller för alla aktörer på marknaden. Därför får vi lägga vårt krut på andra pågående projekt i Sverige som till exempel Storgrundet som just nu ligger under miljöprövning, säger Charlotte Berg, vd på WPD till energinytt.se.

En kraftledning på havsbotten från Luleå till Gävle är ett sätt att lösa problemet. Alternativ på land diskuteras också, skriver energinytt.se.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev