onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tyréns i projekt för att rekrytera nyanlända miljöingenjörer

Publicerad: 22 december 2015, 08:13

Arbetsförmedlingen och samhällsbyggnadsföretaget Tyréns ska samarbeta för att hitta nyanlända medarbetare.

Ämnen i artikeln:

MiljöteknikAffärerEkonomiPolitik

Arbetsförmedlingen och samhällsbyggnadsföretaget Tyréns ska nu samarbeta kring nyanländas etablering på arbetsmarknaden. På så vis ska Tyréns rekrytera kompetens inom miljöområdet under kommande treårsperiod. Totalt har bolaget behov av omkring 30 personer, främst miljöingenjörer, landskapsarkitekter, ingenjörer inom samhällsbyggnad och konstruktörer.

– Efter att ha följt utvecklingen i flyktingkrisen har vi på Tyréns funderat över vad vi kan göra som är ”på riktigt”. Vi kom fram till att det vi kan göra är att få in de som är ingenjörer bland de nyanlända i riktiga jobb. Vi kontaktade då Arbetsförmedlingen som bjöd in oss att delta i regeringens satsning ”Sverige tillsammans”, säger Ulrika Francke, vd för Tyréns.

Arbetsförmedlingen kommer att presentera ett antal lämpliga kandidater och även stötta introduktionen på arbetsplatserna genom metoden praktik med yrkeskompetensbedömning och vid behov i kombination med yrkessvenska. Efter en praktikperiod med mentor under sex månader är förhoppningen att arbetet ska övergå i fast anställning. Projektet påbörjas i januari.

Martina Frisk

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev