Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tyskland lär Sverige hållbar stadsutveckling

Publicerad: 4 juni 2015, 04:40

På lördag åker studenter från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet till Freiburg i södra Tyskland för att lära sig hur Sveriges städer kan bli mer hållbara.


Ämnen i artikeln:

SverigeTyskland

Det här artikeln publicerades i omvärldsbrevet Miljöaktuellt Idag den 4 juni.

Resan avslutas med ett seminarium som hålls av studentföreningen Handels Students of Sustainability.

– Vi åker till Freiburg för att få kunskap och inspiration att ta med hem, och förhoppningsvis kan det vi lär oss bidra till att utveckla Göteborg i en mer hållbar riktning, säger Hanna Suomalainen, ordförande i Handels Students for Sustainability.

Freiburg im Breisgau har sedan 1960 haft en miljöprofil och ligger i framkant när det gäller hållbar stadsplanering, solenergi, hållbar turism och energieffektivitet. Stadens miljösatsningar omsätter runt 500 miljoner euro per år.

– Freiburg är på många sätt en förebild, men vi åker inte dit med ett helt okritiskt förhållningssätt, säger Hanna Suomalainen.

– Att leva hållbart är dyrt. Stänger stadens hållbarhetsprofil ute delar av befolkningen? Var lever de som har det sämre ställt? Är det en integrerad stad?

Studenterna har för avsikt att berätta om resan under Almedalsveckan.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

SverigeTyskland

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.