Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Tyskt kärnkraftsstopp lyfter Vattenfalls kolkraft

Publicerad: 7 Juni 2011, 06:26

Vd Öystein Löseth är optimistisk om Vattenfalls framtid på den tyska marknaden, trots regeringens beslut om att avveckla kärnkraften, inklusive bolagets reaktorer.


I företagets första kommentar till den tyska regeringens beslut säger vd Öystein Löseth till TT att kärnkraftsstoppet inledningsvis kan bli dyr för bolaget, eftersom det har investerat stora pengar i sina tyska kärnkraftverk. Samtidigt ser han en stor potential i att bolagets kolkraftverk kommer att öka i värde.

– Det är inget tvivel om att den blir mer värd, säger Öystein Löseth till TT.

Han säger också att företaget förväntar sig en kompensation från tyska staten, men att det är för tidigt att säga om det sammantaget blir plus eller minus.

Enligt Öystein Löseth innebär den tyska regeringens beslut ingen förändring av Vattenfalls strategi och han har inte fått några nya direktiv från regeringen och svenska staten, men han säger att Vattenfall vill vara med på de ökade satsningar på förnybar energi som Tyskland kommer att göra.

Anders Danielsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.