Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Uber: Sex av tio Stockholmare kan tänka sig byta ut bilen mot taxiapp

Publicerad: 15 september 2017, 08:15

Sex av tio stockholmare, 59 procent, är positivt inställda till att använda en app med taxitjänst istället för att äga en bil. Det hävdas i en ny undersökning genomförd på uppdrag av taxiföretaget Uber.

Ämnen i artikeln:

Hållbara Transporter

I en jämförelse med andra huvudstäder i Europa ligger Stockholm på en nionde plats. Mest positivt inställda till appar är enligt undersökningen invånarna i Rom, Lissabon och Berlin där motsvarande siffra ligger på cirka 75 procent.
Undersökningen visar också att nästan 8 av 10 stockholmare, 78 procent, vill se färre bilar på gatorna. 51 procent av Stockholmare äger i dag en bil. I en presskommentar drar Uber slutsatsen att Stockholm, som ligger på tionde plats i Europa räknat bil på per invånare, har en stor potential att använda alternativa transportmedel som komplement till kollektivtrafiken utan att öka antalet privatägda bilar i staden.
– Vi ser en stor mognad bland Stockholmarna när det kommer till att se på alternativ för att minska antalet privatägda bilar. Att använda en app såsom Uber i kombination med kommunala transportmedel reducerar trängsel, förbättrar luftkvaliteten och skapar färre behov för parkeringsplatser i våra storstäder, säger Martin Hedevåg, Sverigechef på Uber som i nästa vecka genomför kampanjen European Mobility Week där bilägare uppmanas att ställa bilen till förmån för andra typer av mobilite

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev