söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

UnderbaraClara: En av Sveriges största bloggar

Publicerad: 11 juni 2015, 04:46

UnderbaraClara skrivs av Clara Lidström på amelia.se. Bloggen startade 2008 och är en av Sveriges största bloggar.


UnderbaraClara skrivs av Clara Lidström på amelia.se. Bloggen startade 2008 och är en av Sveriges största bloggar.

Åren 2011 och 2012 utsågs bloggen till Årets gröna blogg av En lagom dos grönt. Clara skriver bland annat om familjens jordbruk, miljöpolitik och ekologisk tillverkning.

Tror du att dina läsare inspireras av din blogg till att leva mer hållbart?

– Ja absolut det vet jag att det gör. Förutom att jag inspirerar till att odla och självhushålla så har jag också upplyst mycket om miljögifter och hur man kan kemikaliebanta sitt hem och därigenom påverkat många läsare.

Vad gör du för att bidra till en bättre miljö?

– Förutom det rent självklara som att sopsortera och sådär så handlar jag 90 procent av alla kläder och prylar på second hand. Min familj driver också ett litet ekologiskt jordbruk där vi försöker bli självförsörjande på mat. Sedan har jag använt min plattform till att försöka påverka andra att tänka mer på miljön och bloggar otroligt mycket om ekofrågor och klimatet. Jag vill använda min röst till att inspirera mina läsare.

Har du någon kärnfråga inom miljö som du brinner för?

– Jag bekymrar mig mycket över överkonsumtionen i samhället. Alla saker vi bara köper och kasserar. Men jag engagerar mig också i frågan om miljögifter. Alla har rätt till mat fri från farliga kemikalier och ett hem fritt från cancerframkallande eller reproduktionshämmande substanser. Att det inte är en självklarhet är ett underbetyg till det moderna samhället.

Varför startade du din blogg?

– Jag startade min blogg för åtta år sedan eftersom jag saknade en plattform för att uttrycka mig på. Jag älskar att skriva och fota och på bloggen får jag göra både och samtidigt som jag kan lyfta ämnen som engagerar mig.

Varför ska man läsa din blogg?

– För att jag är en av få toppbloggare som faktiskt lyfter miljöfrågor regelbundet. Och för att den är inspirerande såklart. Fina bilder och tips om allt ifrån matlagning till odling och en mer miljösnäll livsstil.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev