Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Undvik ruttna ägg i påskägget

Publicerad: 25 Mars 2013, 13:00

Nytt test visar att många chokladägg innehåller miljöfarlig palmolja.


Ämnen i artikeln:

Palmolja

Om du vill satsa på ett miljövänligt påskägg bör du undvika chokladmärkena Lindt, Thorntons och Guylian. De får nämligen sämst betyg när Ethical Consumer magazine och Rainforest Foundation UK testar innehållet av miljöfarlig palmolja i chokladägg.

Divine och Booja-Booja var de märken som fick bäst resultat i testet, de innehöll ingen palmolja alls.Traidcraft, Co-operative Food och Sainsbury’s fick också höga poäng.

Testet är ett led i Ethical Consumer magazines och Rainforest Foundations kampanj för att informera konsumenter om utvinningen av palmolja och dess konsekvenser för jordens regnskogar skriver The Guardian.

Först i december 2014 blir europeiska företag skyldiga att redovisa användningen av palmolja i matprodukter på innehållsförteckningen, men Ethical Consumer magazine och Rainforest Foundation UK vill nå ut med informationen redan nu.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Palmolja

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.