Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Unga missnöjda med politikernas klimatambitioner

Publicerad: 22 februari 2019, 08:57

Glacier Sunset Melt Iceberg Climate Change

Foto: Max Pixels

Sju av tio unga tycker att politikerna inte gör tillräckligt för klimatet. Det visar en ny undersökning från Naturskyddsföreningen.


Barn och unga känner oro för miljön och klimatet. Det hävdar Naturskyddsföreningen som genomfört en undersökning där personer mellan 12 och 18 år intervjuats. Av de intervjuade säger sju av tio att de inte tycker att politker gör tillräckligt för att lösa miljö- och klimatproblement. Nio av tio anser att det är viktigt att vi människor tar ett större ansvar för klimatet. Två av tre säger att de är intresserade av miljö- och klimatfrågor och åtta av tio säger att de är beredda att förändra sin livsstil för att leva mer miljövänligt.
”Barn och unga idag skickar en mycket tydlig signal till politiker att de måste göra betydligt mer för klimatet. Vi ser att en konflikt mellan generationer håller på att växa fram, där unga runt om i världen ställer vuxenvärlden och politikerna till svars för att inte agera tillräckligt kraftfullt för klimatet. Vi i Naturskyddsföreningen står bakom de unga i detta. Nu måste politikerna ta den här oron på allvar”, säger Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningens ordförande, i en kommentar.

Läs undersökninen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev