Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Unik premiärtur för världens första utsläppsfria jetflygplan

Publicerad: 26 april 2017, 07:18

Med finansiering från Skype-miljardären Niklas Zennström har startup-företaget Lilium skapat världens första utsläppsfria jetflygplan. Se filmen när flygplanet Lilium Jet, som är tänkt att fungera som ett alternativ till helikoptrar och flygplan på kortare sträckor, gör sin premiärtur.


Ämnen i artikeln:

Klimatförändringar

Eftersom Lilium Jets motorer är eldrivna ger farkosten inte upphov till några utsläpp. Dessutom är den i princip helt tyst och fri från vibrationer.

Lilium Jet kan lyfta och landa vertikalt och därför behövs inga långa landningsbanor. Enligt företaget Lilium kan farkosten komma att användas som flygtaxi eller transportmedel för pendlare i framtiden. Än så länge har Lilium utfört lyckade tester med en mindre modell av farkosten. Nu arbetar man med att ta fram en något större modell med plats för fem passagerare. En av investerarna bakom projektet är Skype-grundaren Niklas Zennström.

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

Klimatförändringar

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.