söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Unilevers aktieägare röstar ja till klimatplan

Publicerad: 7 maj 2021, 09:28

En klar majoritet av Unilevers aktieägare säger ja till företagets klimatambitioner. Foto: Unilever

Efter Unilevers beslut att låta aktieägarna påverka klimatarbetet kommer nu första ställningstagandet från ägarna.


Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Som Aktuell Hållbarhet tidigare har berättat har Unilever för avsikt att låta aktieägarna vara med och utforma konsumentjättens klimatarbete. Och när ägarna nu för första gången har fått tycka till om ambitionerna ger de klartecken till företagets strategi. 99.6 procent av aktieägarna röstade i veckan ja till den föreslagna handlingsplanen för att nå nettonollutsläpp i leverantörsledet senast år 2039.

”Klimatförändringarna utgör en tydlig och pågående fara för vår värdekedja. Det överväldigande resultatet från omröstningen visar att det finns stöd för våra ambitiösa utsläppsminskningsmål”, sa Unilevers vd Alan Jope vid en digital presentation i veckan, enligt nyhetstjänsten Reuters.

Första steget för att minska utsläppen handlar om att se över den egna verksamheten. Därefter ska leverantörernas utsläpp halveras till år 2030. Åtgärderna handlar bland annat om en övergång till förnybara energikällor, eliminering av fossila bränslen från företagets rengöringsprodukter, en minskning av företagsresor samt minskade utsläpp från kylanläggningar.

Se resultatet från omröstningen

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev