lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

USA lovar klimatlagsram innan COP 15

Publicerad: 11 november 2009, 14:02

Den amerikanska senaten kommer att bli klar med stommen till en klimatlag innan COP 15 i Köpenhamn. Det lovar senator John Kerry, enligt AFP.

Ämnen i artikeln:

Cop 15

JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Efter ett möte med FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon på tisdagen lovar senator John Kerryatt ramen till en amerikansk klimatlag kommer att vara på plats inför klimatmötet i Köpenhamn.
– Vi arbetar med en process som förhoppningsvis gör det möjligt för oss att komma till Köpenhamn med någon sorts ram eller stomme som visar i vilken riktning kongressen är på väg med lagstiftningen, säger han.

Enligt John Kerry är landets senatorer just nu engagerade i en väldigt intensiv process gällande klimatet. Trots att klimatlagen med största säkerhet inte kommer att vara klar före Cop 15, kan senatens beslut om en ram ge USA:s förhandlare en linje att gå efter i förhandlingarna.
– Det jag vill förmedla till generalsekreteraren, och till alla som deltar i Köpenhamn, är att vi är väldigt seriösa med vår målsättning, säger Kerry om USA:s klimatpolitik.
John Kerry lovade att den amerikanska senatern skulle godkänna lagstiftningen så "snart det var praktiskt möjligt".

Hur gårdagens besked från USA påverkar klimatförhandlingarna återstår fortfarande att se. USA:s utrikesminister Hillary Clinton sa idag att hon ville se en kompromisslösning i Köpenhamn.
– Om vi alla gör allt vi kan och hittar rätt blandning av pragmatism och principer, så tror jag att vi kan säkra ett starkt resultat i Köpenhamn, sa hon enligt SvD på en presskonferens inför Asien- och Stillahavsområdets toppmöte i Singapore.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev