Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

USA lovar klimatlagsram innan COP 15

Publicerad: 11 November 2009, 14:02

Den amerikanska senaten kommer att bli klar med stommen till en klimatlag innan COP 15 i Köpenhamn. Det lovar senator John Kerry, enligt AFP.


Ämnen i artikeln:

Cop 15

Efter ett möte med FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon på tisdagen lovar senator John Kerryatt ramen till en amerikansk klimatlag kommer att vara på plats inför klimatmötet i Köpenhamn.
– Vi arbetar med en process som förhoppningsvis gör det möjligt för oss att komma till Köpenhamn med någon sorts ram eller stomme som visar i vilken riktning kongressen är på väg med lagstiftningen, säger han.

Enligt John Kerry är landets senatorer just nu engagerade i en väldigt intensiv process gällande klimatet. Trots att klimatlagen med största säkerhet inte kommer att vara klar före Cop 15, kan senatens beslut om en ram ge USA:s förhandlare en linje att gå efter i förhandlingarna.
– Det jag vill förmedla till generalsekreteraren, och till alla som deltar i Köpenhamn, är att vi är väldigt seriösa med vår målsättning, säger Kerry om USA:s klimatpolitik.
John Kerry lovade att den amerikanska senatern skulle godkänna lagstiftningen så "snart det var praktiskt möjligt".

Hur gårdagens besked från USA påverkar klimatförhandlingarna återstår fortfarande att se. USA:s utrikesminister Hillary Clinton sa idag att hon ville se en kompromisslösning i Köpenhamn.
– Om vi alla gör allt vi kan och hittar rätt blandning av pragmatism och principer, så tror jag att vi kan säkra ett starkt resultat i Köpenhamn, sa hon enligt SvD på en presskonferens inför Asien- och Stillahavsområdets toppmöte i Singapore.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Cop 15

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.