Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

USA planerar att bromsa torskfisket

Publicerad: 4 februari 2013, 14:40

USA förbereder en kraftig minskning av torskfisket.


Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Ett nytt förslag har lagts fram för att kraftigt minska torskfisket med hela 77 procent de kommande tre åren vid USA:s Atlantkust. Nu ska regeringen ta ställning till förslaget som lagts fram av  fiskerimyndigheten i staten New England. Området utanför New England har historisktt varit ett av de mest torskrika områdena i USA. Bestånden har emellertid minskat så kraftigt att de flesta – vetenskapsmän, statliga tjänstemän och till och med representanter från fiskenäringen – nu är överens om att något radikalt måste göras för att rädda fisken.

Många fiskare i området vittnar om att de föreslagna kvoterna kommer att göra dem arbetslösa. Samtidigt har många en förståelse för problemet. John Bullard arbetar på myndigheten "National Oceanic and Atmospheric Administration" och i New York Times beskriver han läget följande.
– Jag förnekar inte att det är fiskearbetarna och deras familjer som kommer att få betala priset. Och det kommer att bli smärtsamt.  Problemet är emellertid inte regeringens beslut. Problemet är att det inte finns någon fisk.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev