Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Utredning om fossiloberoende lantbruk missar de största utsläppen

Publicerad: 5 augusti 2021, 09:32

Konstgödsel och stallgödsel, markanvändning och djurs matsmältning står för de ojämförligt största klimatutsläppen i jordbruket. Men en ny utredning fokuserar enbart på de få procent som består av fossila utsläpp.

Foto: TT

Nu kommer kritiken mot utredningen Ett fossiloberoende jordbruk, som presenterades den 31 juli. Problemet anses vara att den absoluta majoriteten av jordbrukets klimatpåverkande utsläpp inte träffas av utredningen, eftersom den enbart haft till uppdrag att minska utsläppen från fossila källor.


Utredningen om ett fossiloberoende jordbruk hade fel uppdrag, därför kommer merparten av jordbrukets utsläpp att vara kvar oavsett om utredningens förslag genomförs. Det anser Ekologiska lantbrukarna som är kritiska mot

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.