Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Utsläppsbråk med dödlig utgång

Publicerad: 22 Juni 2011, 08:06

En kinesisk arbetare vid en kolgruva dömdes nyligen till döden för att ha dödat en person som protesterade mot gruvans utsläpp.


En domstol i Inre Mongoliet dömde nyligen en arbetare vid en kolgruva för mord, rapporterar BBC News. Enligt domstolen hade den dömde, vid namn Sun Shuning, medvetet kört på en man som deltog i en protestaktion mot gruvan med en gaffeltruck. Tidigare den här månaden dömdes en annan truckförare till döden efter att ha dödat in herde som också han deltog i en protest mot kolgruvan och försökte stoppa en truck att köra över betesmark.

Händelserna är enligt BBC en följd av oroligheter kring kolproduktionen i Inre Mongoliet – där invånare är kritiska till den miljöpåverkan och de utsläpp som gruvdriften medför samtidigt som gruvdriften är ytterst viktig för regionens ekonomi. Konflikten blir också värre av att kolproduktionen i regionen skadar ursprungsbefolkningens betesmarker.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.